Számos fermentációs folyamatot szabadalmaztattak az utóbbi években, ahol a fermentálás már több lépcsőben történik, szabályozott hőmérséklet, pH és oxigén mennyiség mellett. A fermentálást egyszerre több, különböző DNS-szekvenálással törzsazonosított mikroorganizmussal végzik.
Ezek a magas anyagtranszformációs képességgel rendelkező törzsek koncentrálják az alapanyagok tápanyagtartalmát és új, élettanilag hasznos vegyületeket is létrehoznak, melyek többek között a bélmikrobiom ökoszisztémáját is aktiválják, ahol az immunsejtek 80%-a található.
A fermentálás során 4 nagyon fontos dolog történik a fermentummal
• A fermentálás megnöveli a tápanyagok mennyiségét Attól függően, hogy mi az alapanyag és mivel fermentálják azt, a fermentumban koncentrálódnak a tápanyagok, pl.: vitamin, ásványi anyag, fehérje, aminosavak...
• A fermentálással új tápanyagok is létrejönnek Számos fermentáció új tápanyagokat is létrehoz. Ezek lehetnek új vitaminok, új antioxidánsok, új zsírsavak, gyulladás, vérnyomás vagy vércukorszint csökkentő bioaktiv vegyületek...
• A fermentálás bélmikrobiomot támogató végterméket eredményez A legtöbb fermentáció olyan vegyületeket eredményez, melyek képesek regenerálni a bélfalsejteket, vagy tápanyagokat szolgáltatni a hasznos bélbaktériumoknak és gyarapítani őket a bélmikrobiomban.
• A fermentálás megnöveli a biohasznosulást
A fermentáció megnöveli a tápanyagok biohasznosulását, például az ásványi anyagokét, amik nagyobb mennyiségben jutnak el a sejtekhez. A fermentált étrend-kiegészítők biohasznosulása akár tízszerese a nem fermentáltakhoz képest.
Webáruházunk működéséhez cookie-kat használ. Az webshop használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információt az Adatkezelési Szabályzatátban talál.
A webáruház alapműködéséhez szükséges cookie-k.
A személyre szabott hirdetések és közösségi oldal bővítmények megjelenítését támogató cookie-k. Részletes beállítások.